Rungsted Havn august 2019

Aktiviteter under Rungsted Havnefest

Aktiveter du kan opleve og prøve under havnefesten

190619_010 madebymama

Lækre Italienske specialiteter

Havnemarkedet på Promenaden ved Bro 9: Brandet Made by Mama er det bedste fra Italien. Hvert enkelt produkt er udviklet over de sidste 7 år med fokus på kompromisløs kvalitet og med ægte Italiensk passion. Kom forbi og få en smag af de lækre produkter og køb med hjem. Fx Made by Mamas lækre økologiske olivenolie, den fantastiske parmesan, specialiteter med trøffel eller den lækreste espresso.

Du kan se og læse mere om Made by Mama på https://www.madebymama.it

image6

SampleWood Interior Design

Havnemarkedet på Promenaden ved Bro 9: Indretningsvirksomheden SampleWood Interior Design, skræddersyer indretningsløsninger af højeste kvalitet, udfra kundens ønske og behov. Indehaveren og designeren René Theis Christensen skaber unikke møbler og interiør, til både private boliger, salgs- og udlejnings ejendomme, cafeer, butikker, hoteller og kontorer.
Du kan se og læse mere om Samplewood Interior Design på https://samplewood.com/
halo

Halo - naturlig komposterbar kaffekapsel

Havnemarkedet på Promenaden ved Bro 9: Byd velkommen til Halo - verdens første 100% naturligt komposterbare kaffekapsel, fyldt med verdens bedste kaffe.

Vi har dedikeret os til at tilbyde verdens bedste kaffe, i et format, som verden elsker, på en måde, der ikke skader vores planet.

Og da vi ikke tror på kompromis bruger vi udelukkende specialitetskaffe. Specialitetskaffe refererer til kaffe, der har scoret over 80 point i en 100-punkts skala designet af SCAA (Specialty Coffee Association of America).

De Nespresso kompatible Halo kapsler er organiske, så ligegyldigt om kapslen ender i din grønne skraldespand, i din private kompost, i naturen eller i havet, nedbrydes Halo naturligt på under 90 dage. Så læn dig tilbage og nyd en frisk kop Halo kaffe med god samvittighed.

Se mere på www.dk.halo.coffee/

IMG_3929

Sailbags by Landmark

Havnemarkedet på Promenaden ved Bro 9: - Mit genbrugskoncept er at jeg bytter et sejl med en taske, og sælger resten af de tasker jeg kan få ud af sejlet, fortæller Eva Landmark Knudsen.

Hun er med på Havnemarkedet ved Bro 7 på Promenaden lørdag og søndag.

Under navnet Sailbags by Landmark syr hun primært større skuldertasker med en solid bomuldshank og af de sidste sejlrester syr hun toilettasker og -punge med lynlås. Materialet er både praktisk, vandtæt og meget hårdført. På alle sailbags følger en hangtag med foto af det oprindelige sejl samt min brand story.

Hendes erfaring er, at mange sejlere og surfere – måske af nostalgiske grunde? – ikke smider deres gamle sejl ud, når de anskaffer sig et nyt.

- De lægger det ind på hylden, hvor det så kan minde dem om de oplevelser de har haft med det givne sejl. Jeg giver sejlene et nyt liv ved at genbruge dem og sy dem om til en praktisk og unik sailbag, siger Eva Landemark Knudsen.

Hun føjer til, at den kan anvendes til alt muligt lige fra strandtaske, weekendtaske til dynen eller transport og opbevaring af surf- og sejlerudstyr.

- Alle sailbags får et unik udtryk, idet jeg har fokus på at anvende de enkelte detaljer fra hvert sejl, som et nummer, et logo eller en farvekombination, fortæller Eva Landmark Knudsen.

Se mere om Sailbags by Landmark her

Danvad

Billedekunstner Jesper Danvad

Havnemarkedet på Promenaden ved Bro 9:: Jesper Danvads farverige billeder henter inspiration i dagligdagens oplevelser og udfordringer. Billederne er en underfundig blanding af fantasi, energi og en masse glade farver. Jespers billeder hænger i private hjem og hos virksomheder/organisationer. Jesper har malet flere end 100 værker igennem de sidste 10 år. Billederne males ofte på bestilling og leveres som »no-pleasure-no-pay«, som Jesper kalder konceptet, der betyder, man først betaler billedet, når man har haft god lejlighed til at opleve det derhjemme og er glad for det.

Se mere på http://www.danvad.dk/

_T8A0420

Mød lurblæserlauget Lurendrejerne

Trumfkortet fra Hørsholm-Rungsted Vikingelaug, som under Havnefesten leverer en musikalsk oplevelse, som næppe findes andre steder!

Lurendrejerne tager en 1.000 år gammel vikingetradition op, når de anduver Rungsted Havn fra søsiden og går til angreb. Det sker lørdag 24. august kl. 14.45. Og mon ikke de også går en runde til skræk og advarsel?

samarit119

Mød Røde Kors ved bro 9

Når Røde Kors, Hørsholm åbner en pavillon ved Havnefest 2019, er håbet, at være med  til at sprede den gode stemning, som man hvert år oplever ved  Rungsted Havnefestival.

Kom og hør mere om alle de aktiviteter Røde Kors har i Hørsholm lokalområde, som drives af en bestyrelse, ledere for de forskellige områder og ikke mindst de mange frivillige kræfter.

Røde Kors har Genbrugsbutikken, Besøgstjenesten til ensomme borgere, Førstehjælpskursus, Julepakker til udsatte i lokalområdet og mange andre aktiviteter.

Du finder Røde Kors på platformen på Promenaden ved Bro 7.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ÅBENT HUS HOS RUNGSTED ROKLUB

- Det er aldrig for sent at starte på at ro, og du kan gøre det stille og roligt. Samtidig er roning godt for kroppen, fordi du rører hele kroppen, når du ror, fortæller Helle Gundorph fra Rungsted Roklub.

Læg vejen forbi Rungsted Roklub i de røde bygninger ved Sydstranden over for Rungstedgaard.

- Vi har også et fabelagtigt træningsprogram i vores motionsrum, som medlemmerne kan bruge, når de har lyst, fortæller Helle Gundorph.

For de morgenfriske er der et hold, som ror hver morgen mellem klokken 6 og 7 og der er bl.a. også et formiddagshold. Og én af fordelene ved roning er, at du kan ro alene, i en båd med flere eller i en gruppe med flere – og det kan foregår når det passer dig.

Så fleksibiliteten er stor og der er plads til alle.

Rungsted Roklub har omkring 150 medlemmer og har især det sidste par år haft god tilgang blandt unge roere på 12-18 år.

Vild med Vand i Rungtsed Havn - her Rungsted vandskiklub.

PRØV VANDSKI V/ RUNGSTED KYST VANDSKIKLUB

Har du lyst til at prøve, hvordan det er at stå på vandski?

Så er chancen der lørdag og søndag klokken 12-15, hvor Rungsted Kyst Vandskiklub inviterer en tur på vandet.

Det sker ved Vandskibroen yderst på Nordmolen, hvor erfarne instruktører hjælper dig. Der skal betales et beskedent beløb for at prøve.

Rungsted Havnefestival: Nyhed med Ankers Tivoli.

ANKERS TIVOLI OMDREJNINGSPUNKTET

Igen i år er Ankers Tivoli omdrejningspunktet. Og når forlystelserne sættes i gang fredag 23. august kl. 16 er det ensbetydende med, at Rungsted Havnefestival 2019 er startet!

Udover forlystelserne har Ankers Tivoli også et telt, hvor der over de 3 dage vil være flere musikalske indslag som har dét tilfælles, at der er gratis adgang.

Du kan læse mere i Programmet

I år er Ankers Tivoli blevet rykket ind på midten af pladsen, så der er et bedre sammenhæng med de øvrige aktiviteter på Havnen - det har så den ekstra fordel, at der totalt set også bliver lidt flere p-pladser.

_T8A1321_afæys

RUNDFLYVNING MED HELIKOPTER

En fast tradition er muligheden for at se Rungsted fra luften:

Lørdag kl. 13-17 og søndag kl. 13-17 vil helikopteren give dig en rundtur under forudsætning af, at vejret er til det. Prisen for en tur er 300 kr.

Det sker fra stranden ved siden af Rungsted Kyst Vandskiklub og starten på Nordmolen.

Boernelopper

BØRN, LOPPER OG HANDELSTALENT

Alle aldre kan have fornøjelse af at lægge vejen forbi børneloppemarkedet - og hér før børn mulighed for at tømme børneværelset og kælderen for at teste handelstalentet og skaffe lidt ekstra lommepenge.

Det foregår på pladsen ved Ankers Tivoli søndag 25. august kl. 11-15.

En stadeplads koster 25 kroner og kræver tilmelding til Ulla Joensen på telefon 40 76 09 63.

_T8A0185

Prøv at stå på vandet!

Det er før hørt, at et menneske kan gå på vandet - nu får du mulighed for også at stå på vandet!

Gumpel & Co. lægger nogle af de populære brædder til Stand-Up Paddle, SUP, i havnebassinet ved Bro 7. 

Fredag-lørdag-søndag kan du prøve SUP. Lørdag 24. august kl. 14.30 er der fri tilmelding til en dyst på SUP med Søren Sylvest-Johansen (foto) som overdommer.

Og søndag 25. august kl. 13 kan du se 3 kommunalpolitikere fra Hørsholm konkurrere: Jan H. Klit (kons.) Jakob Nybo (LAS) og Henrik Klitgård (red.).

Vild med Vand - Rungsted Havn. Rungsted Kajakklub viser grønlændervending.

Så vender vi kajakken …

Har du lyst til at prøve en tur i en kajak? Eller vil du se grønlænderrul (som på billedet)?

Begge dele er muligt under Rungsted Havnefestival, hvor Rungsted Kajakklub dukker op flere steder på Havnen i løbet af lørdag 24. august:

Fra klokken 10.20 til 15.30 er en kajak hevet på land på Promenaden ved Havnekontoret, så du kan kigge nærmere på den og få en snak med medlemmer af kajakklubben.

Vil du se endnu flere kajakker er der samtidig åbent hus og en kom kaffe i kajakklubben i den røde bygning mellem Sydstranden og Strandvejen over for Rungstedgaard.

Klokken 13 til 15.45 kan du selv komme på vandet:

- Har du lyst til selv at prøve en kajak, står erfarne instruktører klar ved ophalerstedet ved Sydstranden. Under trygge forhold kan du få en kort tur i havnebassinet, fortæller Jan Clausen fra kajakklubben, der har 300 medlemmer.

Ét af de 300 medlemmer, Marie Louise, giver fra klokken 15.45 til 16 opvisning i havnebassinet ved ophalerstedet ved Sydstranden i grønlænderrul i kajak.

Der er kun to krav til at blive medlem: Du skal være fyldt 15 år og kunne svømme, så lærer du resten:

- Udover roningen har vi en række andre aktiviteter, som fx introduktionskurser, videregående kajakuddannelse, tekniktræning, klubaftener med kajakrelaterede temaer, svømmehalsaftener og yoga samt en del sociale arrangementer som fx klubfester, fællesspisning og vintervandreture, fortæller Jan Clausen.

Han føjer til, at i Rungsted Kajakklub dyrkes kajakroning i mange former: fra den seriøse (og hårde) motion med fokus på puls og udholdenhed til mere afslappede og hyggelige former med fokus på naturoplevelser og det sociale. Du kan læse mere hér.